Cuma

Bu yazımı Yiğit ve kendim adına Öznur Şahin'e atfediyorum

Şimdi bilindiği üzre (üzere değil ama) reklamcılık bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Hayır, "gene mi reklam, ne çok reklam koyuyolar muğakoyim" diyen üçüncü sınıf reklamcılık öğrencisiyim. "Reklamcı olmıycam zaten başka bi şey okuycam ben bıdı bıdı" yapmıyorum şimdilik. Ne diyordum, evet, üçüncü sınıf. Şimdi bunu tutun aklınızda başka bir şey anlatacağım.
İletişim fakültesine giren her genç birey, ki çoğu fakültede de böyle, birinci sınıfta temel bir takım dersler almak zorundadır. Bunlar Sosyal Bilimlerde Anahtar Kavramlar, Kuram ve Yönteme Giriş, İletişim ve Sanat, İletişim ve Medya, Temel Yazılım Bilgisi gibi dersler olmakla birlikte; Mesleki İngilizce, Türk Dili, Tarih gibi liseden beri (evet evet liseden beri, ki belki ortaokul) gördüğümüz dersler. Diğer dersler ise bölümlere göre ayrılıyor fakat bunlar tüm fakültenin ortak almak zorunda oldukları. Şimdi bunu da tutun aklınızda başka konuya geçiyorum.
Yönetmelikte diyor ki: " Bir dersten üç kere üst üste kalan öğrenci o dersten muaf sayılır. Yerine başka bir ders alması gerekmektedir." Yani bu ne demek? Sen bu dersi algılayacak beyin kapasitesine sahip değilsin, yerine başka ders verelim biz sana. Şimdi napıyoruz? Evvet, bildiniz. Bunu da aklımızda tutuyoruz.
Blue'nun ipucu diye bir şey vardı nickelodeon'da. Üç ipucu bulup, Blue'nun (kendisi mavi bir köpek) anlatmak istediği şeyi bulmaya çalışıyorlardı. Beni bir bu, bir de teletabiler mahvetti. Pamuk Prensese değinmiyorum bile. Neyse iyi bir haberim var, bu sonuncusunu aklınızda tutmanıza gerek yok. Kendi çapımda analoji yapmaya çalıştım da, olmadı. (Bunu da derste yeni öğrendim hağ, kullanayım hemen)
Elimizde üç paragraf var. Ceren üçüncü sınıfta okuyor. Ceren'in almak zorunda olduğu, Türk Dili gibi bir takım zorunlu dersler var. Ceren'in okulunda üç kere aynı dersten kalınca, o dersten muafsın çünkü salaksın, demek ki algılayamazsın!
O halde size bir sır vereyim mi? Tam üç senedir Türk Dili'nden kalıyorum. Ve işin acı kısmı mezun olucam, daha türkçe bilmiyorum. Yerine fransızca mı alsam?

0 yorum: