Çarşamba

Özür mahiyetinde

Zamanında "İşte tipik Gani Müjde filmi" diye bir cümle kurmuştum. Hani beğenmedim ama O'ndan da daha fazlasını beklemem gibi bir ima var orda. Şimdi izninizle kendime söyleyeceklerim var:
"Sikik! Nerden biliyorsun da konuşuyorsun?"

Gani Müjde benim için hep tırt bir adamdı. Ya da şöyle söyleyeyim, yavşak espirilerden hoşlanan insanlar için bir şeyler yapıyordu. Kapı gibi Hayat Bilgisi dizisi vardı kanıt olarak. Aslında şey de diyebilirdim: Mehmet Ali Erbil espirilerine, Çağan Irmak hassasiyeti ekle, al sana Gani Müjde. NTV'de bir programı vardı, orda da kıldım. Sonra da Son Osmanlı geldi. İşte o yorumu bu filme yapmıştım. Kötü diyecek kadar bile kaale almamışım. Karşı atak Kahpe Bizans'tan gelmişti o gün ama düşününce o da "başarılı bir tipik Gani Müjde filmi" olabilirdi.

Arabesk'e baktım az önce. Senaryosunu Gani Müjde yazmış. Dur dedim ne yapmış bu adam. Ulan ben Gani Müjde'yle büyümüşüm! Kaygısızlar mesela ya da Baskül Ailesi. Kimseye laf ettirmem. Hele ki Kaygısızlar çok acayipti. Sonra Ruhsar var. Şu an benim yaşıtım olup da reklamcılık okuyan/yapan insanların yüzde sekseninin bu bölümü seçme nedenidir. (Evet araştırma yaptım, verilerle konuşuyorum) İnce ince Yasemince var. Daha birsürü milletin bayıldığı ama izlememiş olduğum şey var. Bu işler zamanının en başarılı en muhteşem işleri.

Ben zamanında öyle bir laf ettim de, öğrenince demeyecek miyim "be yarrak şimdi napıyorsun?"

2 yorum:

kaba şimşek dedi ki...

son osmanlı değil de "osmanlı cumhuriyeti" olsa gerek o film :/

bir de şey var, arabesk'i ayrı tutarsak, diğerleri ekip işi. gani müjde hakkında aslında yanılmış değilsin. kendisi tek başına muhteşem işler çıkartabilecek zamanları geride bırakalı rahat 20 yıl oldu. saydığın dizilerde, o dönemlerin iyi mizahçılarını esir aldığı "tükenmez kalem" isimli ekibin imzası var. başlarında gani müjde var ama yaratım aşamasında çok fazla katkısı yok.

ya neyse işte, sen gani müjde hakkındaki ilk düşüncelerinde devam et bence. kötü bi mizahçı kendisi uzun yıllardır.

POSTACI dedi ki...

Bak sen kandırıkçı herife! Gerçi ben de çok araştırmamıştım da içim hiç rahat değildi Gani Müjde'den sebeple kendime öyle şeyler dediğim için. Teşekkür ederiz efenim.
Peeh..