Perşembe

Ebru Şallı kilo aldırır

Biri lütfen bana açıklasın, "kaburgaları açmak" ve "kaburgaları kapamak" nedir? Kuzu kapama var? Hoh hoh hoh. Evet, millet türlü akrobasi hareketlerini, o sahip olmayı çok istediğim fakat "nereye koyacağım ki odamda yer kalmadı artık" diye düşündüğüm meşin yuvarlağımsısının üzerinde sergilerken, ben kucağımda bi kap yemek, Ebru Şallının çıkardığı acayip sesler eşliğinde -ki bir ara tanımlayacağım bu sesi- açma ve kapama terimlerini düşünüyorum. Bu programı izleyip yemek yemek benim için ayrı bir zevk haline dönüşmeye başladı. Gecenin üçünde acıkıp, "yine çok yiyorum mına koyim" diyen bir tarafım, kendini ebru şallı ve yanındaki iki müridi sanan, "allahım zafiyet geçireceğim! Yemek yemeliyiiiiimm!" diyen bir diğer tarafıma yenik düşüyor.
Nasıl ki insan televizyonda saçma sapan bir şey gördüğünde kanalı değiştirmek ister, çünkü o an kendini televizyondakinin yerine koyar ve utanır, uzaklaşmak istediği için kanalı değiştirir... Bu da bir benzer durum.
Evet, iddia ediyorum! Ebru Şallı kilo aldırır!
Ama hala merak ediyorum bu kaburgalar nasıl açılıp kapanır?

4 yorum:

Aylin Balboa dedi ki...

Şimdi o kaburga açma kapama hikayesi, alt metinde herkese adım başı rastladığımız "kaburga sofrasını" çağrıştırdığı için Ebru Şallı'nın kilo aldırması bilimsel olarak mümkündür.
Diğer yandan kadıncağız canlı yayında, gözümüzün önünde delirdiği için "açma/kapama" derken neyi kastettiğini asla bilemeyeceğiz.

POSTACI dedi ki...

Peki bunun bir terimler sözlüğü falan yok mudur? Yani şimdi benim Pınar yengem, Ayşe teyzem, üst komşu teyze ve bilumum ev hanımı, çalışan teyzeler kaburga açma kapamanın ne olduğunu bilerek mi doğmuşlar? Bi ara açıklamış olsa gerek? Yoksa nasıl yapıyor insanlar?

Aylin Balboa dedi ki...

Öyle değil. Aslında yengengiller de dahil hiç kimse nasıl yapıldığını bilmiyor. Ama bilmiyorum demeye korkuyorlar. Neden? Çünkü bilmemek ayıptır, korkmak da. Herkesin bildiğini düşündükleri için soramıyorlar da. Sonuçta aleme madara olmak da var.

Tüm bunları birleştirdiğimizde senin bu soruyu sorman ciddi bir cesaret işi, kitlesel bir hareket, duygulara tercüman ve hatta adeta hiss-i kablel vuku...

POSTACI dedi ki...

Alemin enayisi benim kompleksi bir nevi =)