Perşembe

İnsan arkadaşını yer mi be?!

Yıllarca jelibonun içindeki olmayan domuz tırnağıyla kandırıldım. Kardeşim doğduktan sonra tırnak etlerimle birlikte jelibon da yemeye başladım. O ayıcıklı olanların kafasını bir müddet emdikten sonra ısırıp koparmanın zevki... Ne yani tırnaklarımı yemeye başlamam sorunlarım olduğu anlamına gelmez. Hayır, kardeşimi kıskanmıyordum. Ama bir zamanlar hayatımın bi beş senesini çocuklardan ölesiye nefret ederek geçirdiğim bir gerçek. (evet evet ben!) Neyse zaten konumuz bu değil.
Beni bu muhteşem lezzetten mahrum eden kadın babannemdir. (babaanne değil) Ama ona nasıl kızabilirim ki? İlk tavuğumu onunla çizmiştim ben. Böyle sayfanın ortasında, sol profilden bir tavuk. Offf oğlum var ya, acayip seviyorum ben babannemi. İnanabiliyo musunuz yaa tavuk çizmeyi öğretti bana. Horoz da çizerdik bazen. Güneş falan. Ama o tavuk.. Ah o tavuk!
Ben içini boyardım sonra. Böyle kırmızı, yeşil, sarı, mavi.. Mor sevmezdim küçükken. Ya anladınız mı o tavukları? Babannem okuyordu ama yazamazdı o zamanlar sanırım. Evet, öyle acayip bişeyi vardı da, sonra halamlar mı öğretmişti ne. Babannem tavuk çiziyordu ama! Böyle bildiğin tavuk ya. Bacağı var, gözü var, kanadı bile var. Anlıyo musunuz beni, tavuk çizerdik birlikte. O öğretti, babannem.

Sevgili babacığım,
Hatırlar mısın, bundan beş sene önce bir köyde durup yumurta almıştıkbiyerden. Kümeslerin orda karşılaştığımız manzarayı hatırlıyor musun? O tavuk ölmüştü ve diğer tavuklar cesedinin başına toplanmış didik didik edip yiyorlardı ölüsünü. İşte ben hiç unutamadım be baba.
Sevgiler
Kızın

Kapiş?

18 yorum:

Aylin Balboa dedi ki...

Unutursun mihribanım.

Bunlar hayatın acımasız gerçekleri. Tavuklar yani. Onlar gerçek. Acımasız. Hayat..

POSTACI dedi ki...

Nasıl olcak be dantel? Her gün yeni bir tanesini hatırlıyorum. Ben sana cüceleri ve makarnadan hiç bi zaman yapamadığım bisikleti anlattım mı?
Tavuklar ise yalan. Yeşil bile değiller.

fulyemik dedi ki...

bende dedemle vaşak çizerdim,bi ara hatırlat bu konuyu bi konuşalım...

Aylin Balboa dedi ki...

Eyvah eyvah. Senin kafan çok karışmış. Bir süre tavuk ve makarna yeme. Cüceleri yiyebilirsin ama. Bisiklet de olur. Onu da ye ama kabuğunu soymadan. Bütün vitamini kaçar yoksa.

Göreceksin bak ilaç gibi gelecek. Deyzem demişti dersin.

POSTACI dedi ki...

Vaşak mı? Kaplan, aslan falan değil yani, vaşak? "t" yerine "v"ye basmadığına emin miyiz? Hayır, eğer öyleyse acilen konuşmalıyız Fulyemik! =)

POSTACI dedi ki...

Cüceler, katran karası cüceler...
Makarnayı az önce yedim. Tavuk yiyemem zaten. Ha sadece dönerin arasında, pilavın içinde, köri sosunun altında, vog tavanın üstünde, dölö jö jö jö... Bildiğin yiyomuşum. Ben hep yemediğimi düşünürdüm.
Bisikleti aras istedi. Cüceler ise benim. Pamuk prensesi yiyebilirim ama. Caiz midir?

Aylin Balboa dedi ki...

Mümkünse ye. Çok rica edicem ye. Lütfen ye.

Zira kendisi bir süre daha malum masalda baş rol oynayacak olursa ben aklımı yiyeceğim. Yeğen sahibi bi insanım. Ve üstelik kıpkız bi yeğen. Benim gibi bi insana Pamuk Prenses anlattırıyor lan el kadar boyuyla!

POSTACI dedi ki...

Ve sen de anlatıyor musun? Sen ne yaptığının farkında mısın? O zavallı küçücük yeğenine "ileride bir çüke bütün arkadaşlarını satabilirsin. Aman vefa da zaten kötü bir şeydir hağğ." mı diyorsun yani? Sen o zavallı cücelerin ne çektiğini, ne kadar üzüldüğünü biliyor musun? Of entel of

Aylin Balboa dedi ki...

Anlatıyorum ama bi sor nasıl anlatıyorum. Bildiğim bütün masal kahramanlarına aynı masal içerisinde her seferinde değişik roller veriyorum. Sen Pamuk Prensesi Gargamelin öptüğünü biliyor muydun mesela? Ya da Kırmızı Başlıklı Kızın 7 cücelerle fuck body olduğunu filan. Benim yeğenim biliyor. Anlayacak yaşa gelmesinden çok korkuyorum. Kafası senden bile karışık şu anda. Canım yaaa.

POSTACI dedi ki...

Aaaa
Benim de halam olsana lan? Noolur noolur.
Mesela şimdi sen benim halam olsan bana da anlatır mıydın? İki kişi çok dersen, İlknur ablam da olabilirsin. O da anlatırdı ben küçükken. Ebru halam korkuturdu ama. Masalları hep annesinin babasının sözünü dinlemeyen çocukların başına gelen şeylerle ilgiliydi. Sonra psikolog olup askeriyede çalışmaya başladı. Şimdi ise kanal 7'de Gerçek Kesit programında çalışıyor.

Aylin Balboa dedi ki...

Olurum lan. Elime yapışacak değil ya. Hem öyle Ebru halan gibi de olmam. Korku unsuru yok bizde, biz böyle hayatın götüne parmaka atmaca modeli filan takılıyoruz. Kariyer planlarıma göre yakında Dest-i İzdivacı sunarım ben. Var bende o potansiyel. Asıl şenlik orda hem.

POSTACI dedi ki...

Sabahlaaaar olmasın ozaman Seda Sayan tonlamalı. Gerçi bilmiyorum öyle bir şey diyor muydu. "Ablan kurban olsun sana" var bi de.
O değil de, eline yapışmayacak nasıl olsa diye olmamalısın. Gerçekten istediğin için olmalısın. Gerekçeleri masaya bırakırım.

kezban paris'te dedi ki...

sana yalvarıyorum makarna ve cücelere girme. hayır zaten girme de, konuya da girme.

entel: sana insanlık görevimi yerine getirmek için bir tavsiye, postacı'ya selam bile verme. bak gel beni dinle. adı zaten postacı. bu sana bir şey ifade etsin. uzak dur. sen kaç ben oyalarım.

POSTACI dedi ki...

Tamam şimdi tavuklar var ama Dantel'in de bilmeye hakkı var cüceleri ve makarnayı.

Üstelik beni kendine saklamak istediğini herkes biliyor. Herkes bilmese de ikimiz biliyoruz. İnsanlara kötü kötü şeyler söyleme. Ben oyalarımmış.
Ha bi de yapraam sizin eve mektupları kim getiriyo?

kezban paris'te dedi ki...

yapraaaam babandır lan it!

POSTACI dedi ki...

yaprakbabamdadırlanit!

Aylin Balboa dedi ki...

İtişmeyin guzularım.

POSTACI dedi ki...

Hah! Endişelenmeye başlamıştım