Pazar

Tam da bununla ilgili zaten

Ankara'da yaşıyoruz o zamanlar. Yani yaşım en fazla dört-beş. Derin buhranlara gark olmuşum, zira annemle babam o akşam dışarı çıkmış, beni de babaanneme bırakmışlar.

Ha o zaman da şöyle, annem öğretmen olduğu için sabah beni babaanneme bırakır, 19:00'da da gelir alırdı. Ama belli bir saatten sonra asla kendi evimden başka bir yerde, hele ki annesiz babasız kalmaz, cıngar çıkarırdım. Halbuse vuracaksın ağzına iki tane, çocuk işte.

Neyse o akşam kalmak zorundayım babaannemlerde. Televizyonun karşısında, o zamanlar bunun son olmayacağını bilmediğim ilk depresyonuma girmiş, biberonumu beklerken -evet altı yaşına kadar sütü biberonla içtim ne var?- böyle çok acayip bir filme denk geldim. Allahım terkedildiğini düşünen bir çocuğa bu yapılır mıydı? Reva mıydı bu ona? Böyle kırmızı ağırlıklı boğucu bir ortam, yaşlı kadının içinden çıkan bir adam, hele ki o üç memeli kadın!!! Hayır, porno değil daha bitirmedim. Ama öyle olsaydı daha az etkileneceğimden eminim. Neyse sonra adamın burnundan çıkan kocaman bir top, rüyalar, hafıza programları, Mars, yine o boğucu ortam, mutasyona uğramış insanlar, pörtleyen gözler, sürekli ölen insanlar...

Nerden esti bu? Az önce televizyonun karşısında uyuklarken gözlerimi açtım ve tekrar bu sahnelerle karşılaştım. Ananıskim deyip kapattım. İki nedeni var: birincisi uyku sersemi o görüntüleri görmek hiç hoş şeyler hatırlatmıyor. İkincisi ise o hatırladığım hiç hoş olmayan şeyler o kadar hoş ki, bunca yıldan sonra ikinci defa izlediğimde aynı şeyi hissetmeyeceğim.

Ha ama şöyle bir şey de var, film ne anlatıyor diye sorsalar söyleyemem. Konusu ve görüntüleri var sadece kafamda. Ama yine de izleyemem. Bunu bana yapamam.

Neyse işte, filmimizin adı “Total Recall” ya da “Gerçeğe Çağrı” İzleyip anlatın bana. Çok eskiden izleyip sevdiyseniz izlemeyin ama.










Bunlar izletilir mi lan çocuğa? Kadının dört memesi varmış bu arada.

8 yorum:

madafaka dedi ki...

He lan Schwarzenegger oynuyordu bunda yanlış hatırlamıyorsam. Zenci bi' taksici vardı bi de; bu dört memeli fahişeyi okşuyordu. Taksi dediysek böyle uçuyor falan. Bir filmde hem Arnold hem de zenci taksici varsa, ne beklenir ki işte. Bak bi' Arnold kalmış aklımda, bi' de zenci taksicinin dört meme okşaması.

POSTACI dedi ki...

Taksiciyi hiç hatırlamadım ben. Dört memeli kadın beni benden almış.

gia dedi ki...

ben de 6 yaşıma kadar biberonla süt içenlerdenim. bi de beetlejuice'da bende aynısı olmuştu. ben hatırlayınca çok sevnimiştim ama.

POSTACI dedi ki...

Var mısın kanayan yaraya barmak basmaya? Artık insanlar altı yaşına kadar biberon kullandıklarını söylemekten utanmamalılar. Hayır yani ben ilkokul 3. sınıfta annesi almaya geldiğinde kadının üstünü başını parçalayıp memelerine yapışan çocuk biliyorum. Bırakamamış napsın yazık. Aynı çocuk lisede, zil çalsa da sigara içsem diyecek.
O değil de kadındaki de ne memeymiş, ilkokul 3 lan!

cido$ dedi ki...

Ahaha ben bunu taa çocukken izlemiştim, hatta şu 4 memeli kadını da bir türlü atamamıştım aklımdan :-D Çocukken psikolojimi bozmuştu, şimdi görünce çok garip oldu ya :-D

POSTACI dedi ki...

Çocukluğunuza inebilirim. Bunu yapabilirim! hiho

hevesli bardak dedi ki...

Ben biberonu okula başlarken bıraktıydım, annem bıraktırdı yani.

POSTACI dedi ki...

ve hiçbir süt eskisi gibi olmadı... (üç nokta)
=)